About the artist

Nikki van Oostende

β€˜The creative adult is the child who has survived.’

Naja, dat dus. Eind jaren 80 begonnen met wascokrijtjes op de muur. De wascokrijtjes vervangen door pastelpotloden en verf, met de wereld als mijn canvas. Afgestudeerd vormgever en kunstacademie dropout. In 2011 begonnen met een 365 dagen project, oftewel een jaar lang iedere dag kunst gebruiken als wapen in de strijd tegen depressie. Een heel heftig jaar, waarna ik niet zo veel meer met kunst heb gedaan. Eind 2017 kwam op weg naar spirituele zelfheling en traumaverwerking de inspiratie weer ongekend bovendrijven. Hetgeen geheel onverwachts resulteerde in een nieuw project, voor het gemak Project R genoemd. Dit omdat ik in ieder werk het β€œR-logo” van mijn dierbare vriend Rogier Hulst gebruik.

Inmiddels zijn we alweer vele kunstwerken verder, die ik graag via deze weg wil laten zien en delen. Hopelijk mag het de wereld iets mooier kleuren.